Představte si, že si usmyslíte udělat pampeliškový med. Je sice po 1. máji, takže nebude mít ty grády, které by měl mít. Spoléháte na to, že okolo Nové Paky je chladněji, tam pampelišky ještě budou v potřebné kvalitě. Zastavíte na okraji louky, pozdravíte neznámou starší paní sedící na lavičce u svého domku. Dáte se do řeči, že tu jste jen na 10 minut než natrháte pampelišky a zase území opustíte. A taky utrousíte, že už si nepamatujete, jak se ten med dělá....Sbíráte pampelišky a najednou u vás stojí ta paní s notýskem, na kterém vidíte, že také už něco pamatuje, a trhá z něj lístek se slovy "jen si ten recept vezměte, já med už vařit nebudu". Nevěříte? Stalo se dnes. Pampelišky s citrónem se na plotně vaří a já se s vámi podělím recept. A vůbec nevadí, že jsou natrhány po prvním máji. Tento budoucí medík obsahuje jinou, velmi cennou ingredieci... - 