Nemám na mysli značku kdysi oblíbeného automobilu, ale německého vědce Ottu Heinricha Warburga (1883-1970), nositele Nobelovy ceny za medicínu (pokud budete mít zájem, více informací najdete snadno na internetu). Dostal ji za objev, že rakovina je výsledkem nefyziologického způsobu života.
Za nefyziologický způsob života považoval způsob stravování, který organizmus okyseluje a nepohyblivost, která činí totéž. Kyselost znemožňuje zásobovat tělo kyslíkem v míře, které potřebuje ke zdravému fungování. Zdravá buňka potřebuje kyslík, rakovinové se dobře daří bez kyslíku. Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí, rakovinové v kyselém. Rub a líc jedné mince. Co s tím? Zařadit do svého jídelníčku zásadotvorné potraviny a pohyb. K zásadotvorným potravinám patří například syrová zelenina, ovoce, madle (velmi zásadité), voda (z dobrého zdroje), cvičení, med a chlorofyl (velmi zásaditý).
Někde uvnitř všichni cítíme, že na tom něco je, ale máme mnoho výmluv proč toho pro své zdraví neděláme více (o svých výmluvách ve vztahu ke sportu bych mohla vydat knihu). Pokud se rozhodnete zařadit do svého jídelníčku více zásadotvorných potravin, doporučuju zařadit i mladý ječmen a sladkovodní řasu. Když si přečtete o přínosu těchto zelených potravin, položíte si otázku - proč už ječmen nepiji a řadu nejím dávno? - :o) A pokud máte otázku, na kterou neznáte v oblasti zelených potravin odpověď, zeptejte se mne...
P.S. Dala jsem si slib, že pokud se ozve na tento článek alespoň jeden člověk, přestanu s výmluvami a začnu se více hýbat. Běh neslibuji, ale denně 2 km chůze pro začátak dám:o)